Anna Dollekamp
Anna Dollekamp

Growth Manager

Anna Dollekamp
Anna Dollekamp

Growth Manager

Groei door middel van SEO-optimalisatie. EEN STERKE ONLINE-POSITIE VOOR MENGES SCHOONMAAK.

Een sterkere positie in Google door middel van SEO-optimalisatie.

Menges Schoonmaak is een professioneel en vakkundig schoonmaakbedrijf met een moderne kijk op het traditionele schoonmaakwerk. Vanaf de vestigingslocatie Nunspeet bedienen zij met meer dan 200 medewerkers zowel de zakelijke als de particuliere markt door heel Nederland. Maar hoe kun je als bedrijf je online zichtbaarheid vergroten ook buiten je eigen regio om? En hoe zorg je ervoor dat je de brand awareness van je merk vergroot in veel verschillende uiteenlopende sectoren?

Sinds 2020 hebben wij een actieve samenwerking met Menges Schoonmaak waarin wij meerdere vraagstukken hebben getackeld. De samenwerking is van start gegaan met het opzetten van een nieuwe website, die een sterke basis vormt voor waar Menges Schoonmaak voor staat.

grond onderzoeken & zaadjes planten

Hoe spelen we in op de online behoeftes van de potentiële klant?

Tijdens de onderzoeksfase kwam naar voren dat de online vindbaarheid van de oude website weinigomzet opleverde. Het schoonmaakbedrijf werd namelijk vooral in Nunspeet weergegeven in de zoekresultaten van Google, maar buiten de regio scoorde Menges Schoonmaak minder goed. Om ervoor te zorgen dat Menges Schoonmaak zowel regionaal als nationaal beter gevonden kon worden moesten we dan ook terug naar het begin; een nieuwe website die zowel regionaal als nationaal bovenin de zoekresultaten komt te staan.

Allereerst is het belangrijk om inzichtelijk te hebben welke termen belangrijk zijn en op welke termen ze graag gevonden willen worden door hun doelgroep. We begonnen dan ook met een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. Zo konden we precies in kaart brengen waar de onbenutte kansen voor Menges Schoonmaak nog lagen. Hierbij hebben we goed gebruik gemaakt van zowel shorttail als longtail zoekwoorden. Ondanks dat mensen vaak zich focussen op short tail keywords is het essentieel om ook de longtail keywords mee te nemen in de content. Hierdoor kun je gericht de doelgroep targetten in elk deel van de customer journey. Afhangend van de plek waar de potentiële klant zich bevindt in de customer journey, kunnen deze enorm waardevol zijn.

We hebben de content voor de website dan ook goed onder de loep genomen en herschreven om deze beter te laten aansluiten op de zoekintentie van de potentiële klanten. Zoekt de potentiële klant bijvoorbeeld naar ‘recreatie schoonmaak’ dan moet Menges Schoonmaak in de top van de organische posities staan. Naast het optimaliseren van de website content, keken we onder andere ook naar de on-site optimalisatie, technische optimalisatie en de autoriteit van de website.

zaadjes voeden en plantjes verzorgen

Online gevonden worden in heel Nederland

Wanneer de zaadjes zijn geplant, is het belangrijk dat zij gevoed worden om uit te groeien tot plantjes die we vervolgens kunnen verzorgen. In andere woorden, de resultaten van het onderzoek in de vorige stap leidden tot een nieuwe digitale strategie en de implementatie ervan.

SEO-optimalisatie bestaat uit veel verschillende factoren en is altijd een langetermijnstrategie. Het is dan ook belangrijk dat de juiste zaadjes op de juiste plek worden geplant om het gewenste resultaat te behalen. Komt jouw bedrijf op de eerste pagina van Google met een zoekwoord die niet relevant is voor jouw organisatie? Dan zal dit weinig extra bezoekers opleveren. Daarnaast is het verschil qua bezoekersaantallen enorm afhankelijk van de behaalde positie in de SERP. Juist wanneer er gescoord wordt op de eerste pagina van de zoekresultaten, ofwel, de top 10.

Menges_zoekwoordenfocus_piechart
Menges_results

Gewassen oogsten en wortels onder de grond

Resultaten – blijvende resultaten

Al onze data wordt grondig geanalyseerd en weergegeven in een online dashboard. Dit zorgt ervoor dat wij het aantal nieuwe bezoekers kunnen vergelijken met de afgelopen periode. Belangrijk om te onthouden is dat SEO-optimalisaties ervoor zorgen dat de website van jouw bedrijf geleidelijk hoger gaat scoren in de SERP, dit is geen kortetermijnstrategie. De toepassing van de strategie werpt voor Menges Schoonmaak langzaam zijn vruchten af. Zo zien wij dat na verloop van tijd dat het schoonmaakbedrijf ook buiten Nunspeet goed begint met scoren. De zoekwoorden waar de focus op ligt zijn gestegen in de SERP, het aantal vertoningen is verdubbeld en het aantal klikken en leads stijgt mee.

Clean future plans

Samen met Menges Schoonmaak werken we daarnaast uiteraard ook aan andere marketingactiviteiten. Zo helpen wij mee met de socialmediamarketing om nog meer brand awareness te genereren voor Menges Schoonmaak. Google ADS en Youtube campagnes zijn opgezet en uiteraard blijven we hard werken aan de linkbuilding processen en de verdere optimalisatie van de website. De concurrenten van Menges Schoonmaak staan niet stil, dus wij ook niet. Door constant te blijven meten, analyseren en optimaliseren kunnen we toppositie blijven behalen.

Wil jij met je bedrijf ook hoger scoren in de zoekmachines? Heb je hulp nodig met het aantrekken van meer websitebezoekers? Of lukt het maar niet om meer leads te genereren en converteren? Vraag een gratis blauwdruk aan of neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag!