QC Event Group - Hoe we maandelijks gemiddeld 10 sollicitaties realiseren via de website MET BEHULP VAN EEN GERICHTE RECRUITMENT MARKETINGSTRATEGIE

Effectieve recruitment marketingstrategie voor QC Event Group

“QC Event Group kan je ondersteunen op iedere productie! Door jarenlange ervaring met verschillende projecten in het binnen- en buitenland heeft QC Event Group de kennis en de mensen in huis om jouw project tot een waar succes te maken.” 

Sep, eigenaar van QC Event Group, klopte begin 2022 bij ons aan. Hij wilde zijn organisatie graag verder laten groeien, maar daarvoor had hij eerst meer personeel nodig. Er kwamen namelijk niet genoeg sollicitaties binnen om de groei van de QC Event Group aan te kunnen. Het was duidelijk dat er meer personeel nodig was om de gewenste groei te realiseren. Met deze uitdaging voor ogen namen wij de taak op ons om QC Event Group te ondersteunen en een effectieve oplossing te vinden.

GROND ONDERZOEKEN & ZAADJES PLANTEN

Het probleem

Bij het streven naar groei en ontwikkeling stuitte QC Event Group op een grote uitdaging: de behoefte aan meer personeel om deze ambitie te realiseren. Met een groeiende lijst van projecten en toenemende vraag naar diensten was het duidelijk dat het huidige personeelsbestand niet voldoende was om aan de vraag te voldoen en de gewenste groei te ondersteunen. Hier moest een passende oplossing voor worden gevonden en daarom werd Growing Lemon ingeschakeld.

ZAADJES VOEDEN & PLANTJES VERZORGEN

De oplossing

Onze oplossing voor de uitdaging waar QC Event Group op stuitte, bestond uit vier onderdelen. We zijn begonnen met het herontwerpen van de vacaturepagina van QC Event Group om deze aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker te maken voor potentiële kandidaten. Door een duidelijk overzicht te bieden van beschikbare functies, vereisten en voordelen van werken bij QC Event Group, hebben we de interesse van sollicitanten weten te wekken en hun betrokkenheid vergroot. 

Daarnaast hebben we een gerichte strategie ontwikkeld voor het plaatsen van posts op verschillende platforms die gericht zijn op employer branding. Deze berichten dienen niet alleen om openstaande vacatures te promoten, maar ook om het merk QC Event Group als aantrekkelijke werkgever te positioneren. Door de unieke bedrijfscultuur, voordelen en carrièremogelijkheden te benadrukken, hebben we de interesse van potentiële kandidaten weten te wekken.

Met behulp van gerichte sociale media-advertenties hebben we de zichtbaarheid van vacatures van QC Event Group vergroot onder relevante doelgroepen. Door gebruik te maken van demografische en gedragsgerichte targeting, hebben we potentiële kandidaten bereikt die mogelijk interesse hebben in werken bij QC Event Group. Deze advertenties hebben niet alleen geleid tot meer verkeer naar de vacaturepagina, maar ook tot een toename van het aantal sollicitaties. 

Tot slot hebben we het sollicitatieproces vereenvoudigd om de drempel om te solliciteren voor potentiële kandidaten te verlagen. Door het proces te stroomlijnen, minder stappen toe te voegen en het proces zo intuïtief mogelijk te maken, hebben we de conversie van bezoekers naar sollicitanten kunnen verbeteren.

GEWASSEN OOGSTEN & WORTELS ONDER DE GROND

De Resultaten

De resultaten van de uitgevoerde recruitment marketingactiviteiten waren al snel zichtbaar. Onze aanpak wierp zijn vruchten af, wat resulteerde in een toename van het aantal sollicitaties via de website van QC Event Group. Voorheen kwamen er slechts sporadisch enkele aanmeldingen binnen, maar dankzij onze strategieën en inspanningen zien ze nu maandelijks een gemiddelde van zo’n 10 sollicitaties binnenstromen.

Toekomst

We zullen ons in de toekomst bezig blijven houden met het optimaliseren van de recruitment marketingactiviteiten voor QC Event Group. Daarnaast zullen we ons volledig richten op het versterken van de online aanwezigheid van QC Event Group door middel van social media. 

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we jou kunnen helpen bij je recruitment marketingactiviteiten. Of vraag een gratis blauwdruk aan, waarin we een specifiek voor uw op maat gemaakte strategie zullen voorstellen om groei voor jouw organisatie te realiseren. Samen kunnen we jouw bedrijf laten groeien.