Melvin Kwast
Melvin Kwast

Growth Marketeer Assistant

Melvin Kwast
Melvin Kwast

Growth Marketeer Assistant

Systematic Goed op weg met een nieuwe website.

Een nieuwe gebruiksvriendelijke website voor een transportbedrijf waar bezoekers gemakkelijk de weg weten te vinden.

Systematic is een ervaren internationaal transportbedrijf, gespecialiseerd in palletzendingen naar Engeland en Ierland. Vanuit Oldenzaal krijgen zij dagelijks transportorders van verschillende klanten uit Europa binnen. Deze opdrachten willen zij uiteraard zo goed en snel mogelijk uitvoeren. Maar zo snel dat zij op de weg zijn, zo langzaam was hun website. En dan weten zij van wegverkeer veel vanaf, maar websiteverkeer is natuurlijk een vak apart.

Een website beter en sneller laten functioneren kost tijd, expertise en moeite. Middelen die niet ieder bedrijf in huis heeft. Daarom reden zij in 2021 naar Growing Lemon en kregen wij een order om een beter presterende website op te leveren. We waren enthousiast over deze order en schakelde gelijk een versnelling hoger en bedachten een plan.

systematic in kaart

de bottlenecks

Hoe konden wij de website van Systematic sneller laten functioneren? Om dat te onderzoeken moest eerst in kaart worden gebracht wat de website zo traag maakte tijdens het laden.

Tijdens het onderzoeken kwamen we erachter wat de bottleneck van de websitesnelheid was en wat wij eraan konden doen. De sitemap van de website kon namelijk beter worden ingericht. Daarnaast had de website ook bepaalde elementen die verouderd waren waardoor de website langzamer werd.

Na het overwegen van oplossingen kwamen we uiteindelijk op het idee om met een schone lei te beginnen. Oftewel het bouwen van een nieuwe website met elementen van de oude website in een nieuw jasje.

een Strategisch plan op maat

Met een duidelijk doel voor ogen gingen wij aan de slag met een nieuwe website.

Systematic heeft als doel een geheel verzorgd transport te leveren. Om dit aan de klant over te brengen was het belangrijk om ervoor te zorgen dat de klant zijn weg weet te vinden op de website. Daarvoor hebben de sitemap geordend en daarop het menu aangepast. Omdat Systematic vooral draait om het genereren van leads is er per landingspagina een knop naar de offerteformulieraanvraag, een contactformulier, een telefoonnummer en e-mailadres van Systematic geïntegreerd. Hierdoor kunnen potentiële leads gemakkelijk contact opnemen met Systematic of een offerte aanvragen. Hierdoor is contact opnemen gebruiksvriendelijk en verloopt alles op wieltjes. 

Om de website te maken met als hoofdgedachte een gebruiksvriendelijke user-experience is er een website opgeleverd die niet alleen gebruiksvriendelijk is in de nieuwe moderne lay-out, ook SEO-technisch zijn er verbeteringen doorgevoerd. Door duidelijke headings te implementeren wordt er organisch beter gescoord. Daarnaast is de content van de website ook in kaart gebracht om deze on-site SEO beter te laten scoren in Google. Per landingspagina is daarbij gebruik gemaakt van verschillende synoniemen van zoekwoorden die aansluiten op het desbetreffende transportland.

Door afbeeldingen in bestandsgrootte te verkleinen en betere en up-to-date plug-ins te gebruiken heeft de website een snelheid gekregen waar zowel Growing Lemon als Systematic tevreden mee is. Tenslotte is de tracking geïmplementeerd en wordt er de komende tijd data en resultaten verzamelend om de website verder te optimaliseren.

meten, optimaliseren en door blijven rijden

Onze werkwijze

De website staat en de gegevens worden bijgehouden. Nu kunnen de vervolgstappen worden ingezet; het optimaliseren van de website, het actief bijhouden van de social media en het adverteren op Google. Om mensen naar de nieuwe website te trekken worden er regelmatig posts of verschillende platformen geplaatst en worden er advertenties gedraaid. Doordat er bezoekers op de website komen creëren wij meer brand awareness en kunnen wij meten welke pagina’s het meest worden bezocht. Door dit bezoekersgedrag in de gaten te houden kunnen er nieuwe mogelijke aanpassingen worden gedaan om de website te optimaliseren.

Samen groeien

Naast het optimaliseren en het actief bijhouden van de socialmediaplatformen dragen wij ook ons steentje bij door linkbuilding activiteiten uit te voeren. Zo creëren en genereren wij kwalitatieve backlinks waardoor Systematic meer autoriteit krijgt. Daarbij worden ook regelmatig blogposts geschreven om zoveel mogelijk uit het linkbuildingproces te halen. Systematic wilt niet stil op de weg komen te staan en dat geldt ook voor haar andere transport concurrenten. Vandaar dat Growing Lemon haar best blijft doen om Systematic en de processen in haar digitale landschap zo optimaal en effectief mogelijk blijft optimaliseren. Zodat alles op wieltjes blijft rollen  

Wil jij met je bedrijf ook een nieuwe website? Of heb je hulp nodig met het aantrekken van meer websitebezoekers? Of lukt het maar niet om meer leads te genereren en converteren? Vraag een gratis blauwdruk aan of neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag!